Het voormalige Union Minière, dat ondertussen omgedoopt is tot Umicore, behoort momenteel tot de wereldleiders in de productie en verwerking van non-ferro metalen.

De industriële activiteit van Umicore bestaat in het uitvoeren van zowel metallurgische als chemische bewerkingen op de aangevoerde grondstoffen (ertsen/gerecycleerde producten) om ze alzo te verwerken tot non-ferrometalen zoals legeringen.

De activiteit van Umicore is nauw verbonden met de prijsontwikkelingen van edele metalen.

Het is ook de reden waarom het bedrijf in zijn financiële rapportering een onderscheid maakt tussen enerzijds haar "omzet" en anderzijds haar "bedrijfsopbrengsten" (deze laatste houden geen boekhoudkundige rekening met "het effect van de doorgerekende metaalprijzen aan haar klanten"). Umicore krijgt van Delaunay een advies houden.

Het voormalige Union Minière, dat ondertussen omgedoopt is tot Umicore, behoort momenteel tot de wereldleiders in de productie en verwerking van non-ferro metalen. De industriële activiteit van Umicore bestaat in het uitvoeren van zowel metallurgische als chemische bewerkingen op de aangevoerde grondstoffen (ertsen/gerecycleerde producten) om ze alzo te verwerken tot non-ferrometalen zoals legeringen. De activiteit van Umicore is nauw verbonden met de prijsontwikkelingen van edele metalen. Het is ook de reden waarom het bedrijf in zijn financiële rapportering een onderscheid maakt tussen enerzijds haar "omzet" en anderzijds haar "bedrijfsopbrengsten" (deze laatste houden geen boekhoudkundige rekening met "het effect van de doorgerekende metaalprijzen aan haar klanten"). Umicore krijgt van Delaunay een advies houden.