Net als veel andere cyclische bedrijven (Umicore ArcelorMittal, enz.) is de beurskoers van ThyssenKrupp nauw verbonden met de schommeling van de grondstoffenprijzen.

In de afgelopen jaren heeft de Duitse staalproducent sterk geleden onder de economische crisis en de buitengewone kosten die verband hielden met de herstructurering van bepaalde activiteiten.

Deze problemen worden vooral verklaard door de zwakke Europese markt (als gevolg van de eurocrisis die de autobouwers in de eurozone hard trof) die de activiteit van de Europese staaldivisie negatief beïnvloedde en de gecumuleerde verliezen van de Amerikaanse staalfabrieken.

Om deze situatie te verhelpen is ThyssenKrupp in 2012 met een uitgebreide herstructurering begonnen met als doel de kosten drastisch te verlagen. Dit moet de toekomstige rendabiliteit verhogen. Delaunay verwacht een verbetering en is koper van ThyssenKrupp.

Net als veel andere cyclische bedrijven (Umicore ArcelorMittal, enz.) is de beurskoers van ThyssenKrupp nauw verbonden met de schommeling van de grondstoffenprijzen. In de afgelopen jaren heeft de Duitse staalproducent sterk geleden onder de economische crisis en de buitengewone kosten die verband hielden met de herstructurering van bepaalde activiteiten. Deze problemen worden vooral verklaard door de zwakke Europese markt (als gevolg van de eurocrisis die de autobouwers in de eurozone hard trof) die de activiteit van de Europese staaldivisie negatief beïnvloedde en de gecumuleerde verliezen van de Amerikaanse staalfabrieken. Om deze situatie te verhelpen is ThyssenKrupp in 2012 met een uitgebreide herstructurering begonnen met als doel de kosten drastisch te verlagen. Dit moet de toekomstige rendabiliteit verhogen. Delaunay verwacht een verbetering en is koper van ThyssenKrupp.