Daarmee dreigt ook het bankroet van de vrije markten zoals we die kennen, want de prijzen reflecteren niet langer de wetten van vraag en aanbod.

Bijna vijf jaar na het losbarsten van de financiële crisis maken steeds meer beleggers zich grote zorgen over de zeepbellen die zich hebben gevormd op verschillende segmenten van de markt.

Die zeepbellen blijven opzwellen en op een bepaald moment zal een implosie onvermijdelijk worden.

Wat daarna zal gebeuren, valt moeilijk te voorspellen. Het probleem is echter dat zowel de overheden als de centrale banken minder wapens ter beschikking hebben om de volgende financiële crisis aan te pakken. De centrale banken kunnen veel geld verliezen, waardoor ze uiteindelijk hun politieke autonomie kunnen verliezen.

Daarmee dreigt ook het bankroet van de vrije markten zoals we die kennen, want de prijzen reflecteren niet langer de wetten van vraag en aanbod. Bijna vijf jaar na het losbarsten van de financiële crisis maken steeds meer beleggers zich grote zorgen over de zeepbellen die zich hebben gevormd op verschillende segmenten van de markt. Die zeepbellen blijven opzwellen en op een bepaald moment zal een implosie onvermijdelijk worden. Wat daarna zal gebeuren, valt moeilijk te voorspellen. Het probleem is echter dat zowel de overheden als de centrale banken minder wapens ter beschikking hebben om de volgende financiële crisis aan te pakken. De centrale banken kunnen veel geld verliezen, waardoor ze uiteindelijk hun politieke autonomie kunnen verliezen.