Maar eigenlijk hoeven we ons van die zeepbellen niet te veel aan te trekken. Zeepbellen, zo die er al zijn, zullen niet vlug uiteenspatten en dat heeft alles te maken met de monetaire politiek zoals die momenteel door de centrale banken wordt gevoerd.

De krachten die de zeepbellen hebben doen ontstaan, zijn namelijk nog steeds actief. Goedkoop geld is namelijk nog steeds noodzakelijk om inflatie op afstand te houden. Bovendien beschikken de banken over sterkere kapitaalbuffers dan in het verleden het geval was.

Maar eigenlijk hoeven we ons van die zeepbellen niet te veel aan te trekken. Zeepbellen, zo die er al zijn, zullen niet vlug uiteenspatten en dat heeft alles te maken met de monetaire politiek zoals die momenteel door de centrale banken wordt gevoerd. De krachten die de zeepbellen hebben doen ontstaan, zijn namelijk nog steeds actief. Goedkoop geld is namelijk nog steeds noodzakelijk om inflatie op afstand te houden. Bovendien beschikken de banken over sterkere kapitaalbuffers dan in het verleden het geval was.