Zeepbellen zijn even oud als papieren geld, ze duiken bij voorkeur op wanneer de band tussen goud en fiat currencies wordt doorbroken. De gevolgen van het imploderen van een zeepbel zijn niet te overzien, wanneer hyperinflatie uitbreekt dreigt iedereen zijn welvaart kwijt te raken.

Een herhaling van de scenario's uit het verleden valt zeker niet a priori uit te sluiten, ook al omdat de huidige zeepbellen die overal zijn ontstaan een lange voorgeschiedenis hebben. De vrees bestaat dat een implosie van die zeepbellen dezelfde gevolgen zal hebben als in het verleden het geval was.

Zeepbellen zijn even oud als papieren geld, ze duiken bij voorkeur op wanneer de band tussen goud en fiat currencies wordt doorbroken. De gevolgen van het imploderen van een zeepbel zijn niet te overzien, wanneer hyperinflatie uitbreekt dreigt iedereen zijn welvaart kwijt te raken. Een herhaling van de scenario's uit het verleden valt zeker niet a priori uit te sluiten, ook al omdat de huidige zeepbellen die overal zijn ontstaan een lange voorgeschiedenis hebben. De vrees bestaat dat een implosie van die zeepbellen dezelfde gevolgen zal hebben als in het verleden het geval was.