De centrale banken hebben geprobeerd om het probleem op te lossen door massa's liquiditeiten beschikbaar te stellen. Dat heeft niets opgelost, het drukken van geld heeft de beurskoersen op Wall Street naar nieuwe recordniveaus gejaagd maar het effect op de reëele economie blijft beperkt.

Zeepbellen kunnen worden beschouwd als een katalysator voor de volgende recessie en/of beurscrash. We leven momenteel nog steeds in het tijdperk van de deleveraging en dat betekent dat lage rentevoeten nodig zijn om te voorkomen dat het probleem helemaal uit de hand loopt. De FED zal dus zeer voorzichtig moeten zijn wat haar tapering-proces betreft.

De centrale banken hebben geprobeerd om het probleem op te lossen door massa's liquiditeiten beschikbaar te stellen. Dat heeft niets opgelost, het drukken van geld heeft de beurskoersen op Wall Street naar nieuwe recordniveaus gejaagd maar het effect op de reëele economie blijft beperkt. Zeepbellen kunnen worden beschouwd als een katalysator voor de volgende recessie en/of beurscrash. We leven momenteel nog steeds in het tijdperk van de deleveraging en dat betekent dat lage rentevoeten nodig zijn om te voorkomen dat het probleem helemaal uit de hand loopt. De FED zal dus zeer voorzichtig moeten zijn wat haar tapering-proces betreft.