De situatie valt te vergelijken met die van de zeepbellen uit vroegere tijden, zoals bijvoorbeeld die van de Nederlandse tulpen in de 17de eeuw. Turk gelooft dat we dreigen de echte waarde van het geld uit het oog te verliezen, overspoeld als we zijn door kunstmatig geld.

De zeepbel van kunstmatig geld heeft enorme proporties aangenomen, in zoverre zelfs dat ze op het punt van ontploffen staat. Wanneer dat gebeurt, zal de waarde van het geld automatisch uitgehold worden. In de huidige omstandigheden is het bezit van real assets zoals goud daarom aangewezen.

De situatie valt te vergelijken met die van de zeepbellen uit vroegere tijden, zoals bijvoorbeeld die van de Nederlandse tulpen in de 17de eeuw. Turk gelooft dat we dreigen de echte waarde van het geld uit het oog te verliezen, overspoeld als we zijn door kunstmatig geld. De zeepbel van kunstmatig geld heeft enorme proporties aangenomen, in zoverre zelfs dat ze op het punt van ontploffen staat. Wanneer dat gebeurt, zal de waarde van het geld automatisch uitgehold worden. In de huidige omstandigheden is het bezit van real assets zoals goud daarom aangewezen.