Allereerst Verizon zelf. Het bedrijf heeft het geld niet nodig voor een megalomane overname maar om haar eigen aandelen terug te kopen.

De emissie van Apple was overigens gebaseerd op belastingvoordelen. In het algemeen kan gesteld worden dat het bedrijfsleven genoeg geld heeft en dus niet gaat bezwijken aan de enorme schuldenlast.

Dat blijkt ook uit de zogenoemde default rate. In de afgelopen 12 maanden betaalde uiteindelijk maar 2,9% van de bedrijven haar schuld niet terug. Dat er zo'n enorme hoeveelheid geld is om te gaan beleggen in obligaties komt ook doordat de regelgeving is aangepast.

Veel pensioenfondsen mogen minder in aandelen beleggen. De overtollige liquiditeiten moeten wel in obligaties worden gestopt.

Het is een van de redenen waarom Steentjes nog altijd niet gelooft in enorm fors oplopende obligatierendementen als de centrale bank in de Verenigde Staten mocht besluiten om minder obligaties te gaan opkopen.

De rentestijging van de afgelopen maanden geeft aan dat er nu al veel problemen in de koersen zit.

Allereerst Verizon zelf. Het bedrijf heeft het geld niet nodig voor een megalomane overname maar om haar eigen aandelen terug te kopen. De emissie van Apple was overigens gebaseerd op belastingvoordelen. In het algemeen kan gesteld worden dat het bedrijfsleven genoeg geld heeft en dus niet gaat bezwijken aan de enorme schuldenlast. Dat blijkt ook uit de zogenoemde default rate. In de afgelopen 12 maanden betaalde uiteindelijk maar 2,9% van de bedrijven haar schuld niet terug. Dat er zo'n enorme hoeveelheid geld is om te gaan beleggen in obligaties komt ook doordat de regelgeving is aangepast. Veel pensioenfondsen mogen minder in aandelen beleggen. De overtollige liquiditeiten moeten wel in obligaties worden gestopt. Het is een van de redenen waarom Steentjes nog altijd niet gelooft in enorm fors oplopende obligatierendementen als de centrale bank in de Verenigde Staten mocht besluiten om minder obligaties te gaan opkopen. De rentestijging van de afgelopen maanden geeft aan dat er nu al veel problemen in de koersen zit.