Er heeft zich inderdaad een zeepbel gevormd, getuige het feit dat de huizenprijzen in februari voor de negende maand op rij zijn gestegen. Tijdens de regeringsperiode van Wen Jiabao, die vijf jaar heeft geduurd, zijn de vastgoedprijzen met gemiddeld 50% gestegen.

Hierbij mag niet worden vergeten dat woningbezit in 1998 pas werd geprivatiseerd. Wang is dan ook van mening dat de Chinese overheid een wijs besluit heeft genomen om in te grijpen op de vastgoedmarkt. Niet ingrijpen zou op termijn een ramp veroorzaakt hebben.

Er heeft zich inderdaad een zeepbel gevormd, getuige het feit dat de huizenprijzen in februari voor de negende maand op rij zijn gestegen. Tijdens de regeringsperiode van Wen Jiabao, die vijf jaar heeft geduurd, zijn de vastgoedprijzen met gemiddeld 50% gestegen. Hierbij mag niet worden vergeten dat woningbezit in 1998 pas werd geprivatiseerd. Wang is dan ook van mening dat de Chinese overheid een wijs besluit heeft genomen om in te grijpen op de vastgoedmarkt. Niet ingrijpen zou op termijn een ramp veroorzaakt hebben.