Dat is alleszins de mening van Sun Mingchun, in Hong Kong econoom voor Nomura Holdings. Sun vergelijkt de huizenprijzen in Beijing en Shanghai met de beschikbare inkomens en stelt vast dat de verhouding tussen beiden 13 of zelfs 14 bedraagt.

Vorig jaar zijn de vastgoedprijzen in China met ongeveer 22% gestegen, een stijging die volgens Sun overdreven was. Hij is er dan ook zeker van dat de Chinese huizenmarkt een zeepbel is. In april stegen de vastgoedprijzen nogmaals met 12,40% in de 70 grootste steden, na een stijging met 12,80% in april.

Stephen Roach, chairman van Morgan Stanley Asia Ltd, is het niet met Sun eens. Hij stelt nog steeds een gezonde vraag naar woningen vast, terwijl de Chinese regering de juiste maatregelen heeft getroffen om de vastgoedmarkt te doen afkoelen. Sommige segmenten van de markt zijn misschien oververhit, maar anderzijds zijn er nog steeds veel Chinezen die van het platteland naar de stad emigreren. Ieder jaar zijn er dat 15 tot 20 miljoen.

Dat is alleszins de mening van Sun Mingchun, in Hong Kong econoom voor Nomura Holdings. Sun vergelijkt de huizenprijzen in Beijing en Shanghai met de beschikbare inkomens en stelt vast dat de verhouding tussen beiden 13 of zelfs 14 bedraagt. Vorig jaar zijn de vastgoedprijzen in China met ongeveer 22% gestegen, een stijging die volgens Sun overdreven was. Hij is er dan ook zeker van dat de Chinese huizenmarkt een zeepbel is. In april stegen de vastgoedprijzen nogmaals met 12,40% in de 70 grootste steden, na een stijging met 12,80% in april. Stephen Roach, chairman van Morgan Stanley Asia Ltd, is het niet met Sun eens. Hij stelt nog steeds een gezonde vraag naar woningen vast, terwijl de Chinese regering de juiste maatregelen heeft getroffen om de vastgoedmarkt te doen afkoelen. Sommige segmenten van de markt zijn misschien oververhit, maar anderzijds zijn er nog steeds veel Chinezen die van het platteland naar de stad emigreren. Ieder jaar zijn er dat 15 tot 20 miljoen.