Vastgoedontwikkelaars zouden de prijzen in Beijing met 15% moeten doen dalen om de vraag naar woningen en appartementen opnieuw te stimuleren. De hoofdstad wordt namelijk met steeds grotere leegstand geconfronteerd.

De overheidsmaatregelen om de speculatie in te tomen, hebben weliswaar een zeker effect gehad maar hebben de verdere vorming van een zeepbel zeker niet weten te voorkomen.

Een aantal factoren stemmen de analisten tot grote bezorgdheid. Eén daarvan is de stijging van de prijzen voor bouwgrond, die aan dramatische tempo blijven stijgen. Vroeg of laat kan ook hier een gigantische zeepbel ontstaan.

Vastgoedontwikkelaars zouden de prijzen in Beijing met 15% moeten doen dalen om de vraag naar woningen en appartementen opnieuw te stimuleren. De hoofdstad wordt namelijk met steeds grotere leegstand geconfronteerd. De overheidsmaatregelen om de speculatie in te tomen, hebben weliswaar een zeker effect gehad maar hebben de verdere vorming van een zeepbel zeker niet weten te voorkomen. Een aantal factoren stemmen de analisten tot grote bezorgdheid. Eén daarvan is de stijging van de prijzen voor bouwgrond, die aan dramatische tempo blijven stijgen. Vroeg of laat kan ook hier een gigantische zeepbel ontstaan.