Op het einde van de rit bleef de laatste koper zitten met de zwarte piet, in dit geval dus met een partij onverkoopbare tulpen. Volgens Nout Wellink, de voormalige president van de Nederlandse centrale bank, is de zeepbel bij Bitcoin zelfs nog erger dan de 17de eeuwse tulpenmanie.

Wie tulpen kocht, hield uiteindelijk toch nog een (weliswaar duurbetaalde) bloem over. De kopers van Bitcoin zullen echter met alleen maar gebakken lucht achterblijven. Volgens Wellink is Bitcoin pure speculatie. De Nederlandse centrale bank waarschuwde eerder dat zaken als Bitcoin buiten de regelgeving van de centrale banken valt.

Op het einde van de rit bleef de laatste koper zitten met de zwarte piet, in dit geval dus met een partij onverkoopbare tulpen. Volgens Nout Wellink, de voormalige president van de Nederlandse centrale bank, is de zeepbel bij Bitcoin zelfs nog erger dan de 17de eeuwse tulpenmanie. Wie tulpen kocht, hield uiteindelijk toch nog een (weliswaar duurbetaalde) bloem over. De kopers van Bitcoin zullen echter met alleen maar gebakken lucht achterblijven. Volgens Wellink is Bitcoin pure speculatie. De Nederlandse centrale bank waarschuwde eerder dat zaken als Bitcoin buiten de regelgeving van de centrale banken valt.