Zapatero roept overigens de privé-sector op om mee te helpen met de herfinanciering van de Spaanse spaarbanken. Het is voor iedereen belangrijk dat de spaarbanken weer een solide financiële basis krijgen.

Van de caja's wordt verondersteld dat ze de kredietverlening aan banken en privé-personen garandeert. In die zin zijn de spaarbanken cruciaal voor het Spaans economisch weefsel.

La Caixa and Unnim - een groep gevormd door Caixa Manlleu, Caixa Sabadell en Caixa Terrassa - heeft al aangekondigd een beursnotering te willen nastreven. Caja Castilla-La Mancha en CajaSur zijn anderzijds failliet gegaan.

Zapatero roept overigens de privé-sector op om mee te helpen met de herfinanciering van de Spaanse spaarbanken. Het is voor iedereen belangrijk dat de spaarbanken weer een solide financiële basis krijgen. Van de caja's wordt verondersteld dat ze de kredietverlening aan banken en privé-personen garandeert. In die zin zijn de spaarbanken cruciaal voor het Spaans economisch weefsel. La Caixa and Unnim - een groep gevormd door Caixa Manlleu, Caixa Sabadell en Caixa Terrassa - heeft al aangekondigd een beursnotering te willen nastreven. Caja Castilla-La Mancha en CajaSur zijn anderzijds failliet gegaan.