Grondstoffenbedrijf Vedanta Resources liet weten dat het de productie van de Gamsberg mijn in Zuid-Afrika zal verhogen. De prijs van een ton lood daalde met 0,7 procent.

Glencore International besliste om de loodverwerking op het Italiaanse eiland Sardinië terug op te starten na een periode van inactiviteit.

Ook nikkel moest 0,8 procent inleveren. De nikkelvoorraad bij de LME steeg het voorbije jaar met 7,7 procent naar bijna 151.000 ton. Dit is het hoogste niveau sinds april 2010.

Koper sloot de week 0,6 procent hoger af. Zambia, de grootste koperproducent van Afrika, liet weten dat de output van het metaal vorig jaar met 6,4 procent is gedaald naar net geen 825.000 ton.

Grondstoffenbedrijf Vedanta Resources liet weten dat het de productie van de Gamsberg mijn in Zuid-Afrika zal verhogen. De prijs van een ton lood daalde met 0,7 procent. Glencore International besliste om de loodverwerking op het Italiaanse eiland Sardinië terug op te starten na een periode van inactiviteit. Ook nikkel moest 0,8 procent inleveren. De nikkelvoorraad bij de LME steeg het voorbije jaar met 7,7 procent naar bijna 151.000 ton. Dit is het hoogste niveau sinds april 2010. Koper sloot de week 0,6 procent hoger af. Zambia, de grootste koperproducent van Afrika, liet weten dat de output van het metaal vorig jaar met 6,4 procent is gedaald naar net geen 825.000 ton.