Veel economen reageerden geshockeerd op de bekendmaking van de BBP-cijfers. Niemand had op een sterk cijfer gerekend, de winter was in grote delen van de Verenigde Staten bar en boos, maar de invloed van het winterweer kan nooit een krimp met 3% verklaren.

Zal de zwakke Amerikaanse economie de dollar kraken? Veel analisten vrezen dat dit inderdaad het geval zal zijn. De dollar werd tot dusver redelijk goed in het zadel gehouden door de hoop op een economische opleving, met in de verte de verwachting van hogere rente rentevoeten. Dat scenario blijkt nu duidelijk doorkruist te zijn.

Veel economen reageerden geshockeerd op de bekendmaking van de BBP-cijfers. Niemand had op een sterk cijfer gerekend, de winter was in grote delen van de Verenigde Staten bar en boos, maar de invloed van het winterweer kan nooit een krimp met 3% verklaren. Zal de zwakke Amerikaanse economie de dollar kraken? Veel analisten vrezen dat dit inderdaad het geval zal zijn. De dollar werd tot dusver redelijk goed in het zadel gehouden door de hoop op een economische opleving, met in de verte de verwachting van hogere rente rentevoeten. Dat scenario blijkt nu duidelijk doorkruist te zijn.