Athanasios Orphanides, Griek en lid van de Europese Centrale Bank is van mening dat een uitbreiding van het Europees Stabiliteitsfonds de inkoop van obligaties door de ECB overbodig zal maken.

Die inkopen zouden dan namelijk door het fonds zelf kunnen gebeuren. David Schnautz, fixed-income strategist bij Commerzbank AG in Londen, is het daar echter niet mee eens.

Volgens Schnautz zou er fundamenteel niets veranderen. De door Orphanides voorgestelde oplossing is een kunstmatige oplossing die de fundamentals gewoon ongewijzigd laat.

Athanasios Orphanides, Griek en lid van de Europese Centrale Bank is van mening dat een uitbreiding van het Europees Stabiliteitsfonds de inkoop van obligaties door de ECB overbodig zal maken. Die inkopen zouden dan namelijk door het fonds zelf kunnen gebeuren. David Schnautz, fixed-income strategist bij Commerzbank AG in Londen, is het daar echter niet mee eens. Volgens Schnautz zou er fundamenteel niets veranderen. De door Orphanides voorgestelde oplossing is een kunstmatige oplossing die de fundamentals gewoon ongewijzigd laat.