Zowel politiek als economisch kampt Turkije met heel wat problemen, met als meest zwaarwegend waarschijnlijk het chronisch tekort op de lopende rekening. Volgens Nick Andrews van researchbureau Gavekal is er nog altijd geen sprake van een stabilisatie van de situatie.

Buitenlandse banken hebben een blootstelling van ongeveer 350 miljard dollar aan Turkije. Dit bedrag is zo groot dat het een bloedbad kan veroorzaken wanneer het land bankroet zou worden verklaard. Premier Erdogan weigert echter in het eigen hart te kijken, volgens hem is alles de schuld van de Amerikaanse centrale bank en haar politiek van tapering.

Zowel politiek als economisch kampt Turkije met heel wat problemen, met als meest zwaarwegend waarschijnlijk het chronisch tekort op de lopende rekening. Volgens Nick Andrews van researchbureau Gavekal is er nog altijd geen sprake van een stabilisatie van de situatie. Buitenlandse banken hebben een blootstelling van ongeveer 350 miljard dollar aan Turkije. Dit bedrag is zo groot dat het een bloedbad kan veroorzaken wanneer het land bankroet zou worden verklaard. Premier Erdogan weigert echter in het eigen hart te kijken, volgens hem is alles de schuld van de Amerikaanse centrale bank en haar politiek van tapering.