Het is met andere woorden niet langer de vraag of er een volgende fase van de schuldencrisis komt dan wel wie daar betrokken partij in zal zijn. Portugal, dat al eerder hulp kreeg, is kandidaat omdat in het land zelf de weerstand tegen de aangekondigde besparingen toeneemt.

Het hoogste gerechtshof van het land keerde zich namelijk tegen een aantal besparingsmaatregelen die Europa had opgelegd. Slovenië wordt anderzijds met een grote bankencrisis geconfronteerd en wordt door de meeste kenners beschouwd als de volgende kandidaat om door de knieën te gaan.

Het is met andere woorden niet langer de vraag of er een volgende fase van de schuldencrisis komt dan wel wie daar betrokken partij in zal zijn. Portugal, dat al eerder hulp kreeg, is kandidaat omdat in het land zelf de weerstand tegen de aangekondigde besparingen toeneemt. Het hoogste gerechtshof van het land keerde zich namelijk tegen een aantal besparingsmaatregelen die Europa had opgelegd. Slovenië wordt anderzijds met een grote bankencrisis geconfronteerd en wordt door de meeste kenners beschouwd als de volgende kandidaat om door de knieën te gaan.