Hij zou de rol van de overheid in de economie terugbrengen en met fiscale hervormingen proberen de structureel hoge inflatie en rente te verlagen.

Een overwinning van Aécio zou goed nieuws zijn voor potentiële BBP groei en bedrijfswinsten. Hier liggen kansen voor beleggers. Zeker als het WK niet het grote succes wordt waar Dilma zo op hoopt.

Maar als het Braziliaanse team blijft winnen en de onrust in de steden wat afneemt, dan zou de Dilmacampagne wind in de rug kunnen krijgen. Dan neemt de kans op een tweede termijn voor Dilma toe. Dit zou de Braziliaanse economie en markt geen goed doen.

Het belang van het WK voor de Braziliaanse politiek kan moeilijk overschat worden. De perceptie van het toernooi bij het electoraat zou wel eens de beslissende factor in de zeer belangrijke verkiezingen van oktober kunnen worden.

Hij zou de rol van de overheid in de economie terugbrengen en met fiscale hervormingen proberen de structureel hoge inflatie en rente te verlagen. Een overwinning van Aécio zou goed nieuws zijn voor potentiële BBP groei en bedrijfswinsten. Hier liggen kansen voor beleggers. Zeker als het WK niet het grote succes wordt waar Dilma zo op hoopt. Maar als het Braziliaanse team blijft winnen en de onrust in de steden wat afneemt, dan zou de Dilmacampagne wind in de rug kunnen krijgen. Dan neemt de kans op een tweede termijn voor Dilma toe. Dit zou de Braziliaanse economie en markt geen goed doen. Het belang van het WK voor de Braziliaanse politiek kan moeilijk overschat worden. De perceptie van het toernooi bij het electoraat zou wel eens de beslissende factor in de zeer belangrijke verkiezingen van oktober kunnen worden.