Vooral de dollar dreigt het kind van de rekening te worden.

Steeds meer landen gaan op zoek naar een alternatief voor de dollar, waarbij zich een as Rusland-China heeft gevormd. Bij die as kunnen zich onder andere India, Iran en andere landen zich aansluiten. Zal ook Turkije het anti-VS kamp kiezen? De kans is groot dat dit inderdaad zal gebeuren.

De banden tussen Turkije en de Verenigde Staten zijn alleszins een stuk minder hartelijk geworden, waarbij president Recep Tayyip Erdogan niet langer rechtstreeks telefoneert met zijn Amerikaanse collega Barack Obama. Het ziet er naar uit dat Turkije de kant van Rusland zal kiezen en een steentje zal bijdragen aan wat nu de de-dollarization wordt genoemd.

Vooral de dollar dreigt het kind van de rekening te worden. Steeds meer landen gaan op zoek naar een alternatief voor de dollar, waarbij zich een as Rusland-China heeft gevormd. Bij die as kunnen zich onder andere India, Iran en andere landen zich aansluiten. Zal ook Turkije het anti-VS kamp kiezen? De kans is groot dat dit inderdaad zal gebeuren. De banden tussen Turkije en de Verenigde Staten zijn alleszins een stuk minder hartelijk geworden, waarbij president Recep Tayyip Erdogan niet langer rechtstreeks telefoneert met zijn Amerikaanse collega Barack Obama. Het ziet er naar uit dat Turkije de kant van Rusland zal kiezen en een steentje zal bijdragen aan wat nu de de-dollarization wordt genoemd.