De vraag is natuurlijk wat onder die vermogensbelasting zou kunnen vallen en wat niet. Het antwoord op die vraag moeten we u schuldig blijven, maar er zijn wel signalen die er op kunnen wijzen dat veel meer aangeslagen zal worden dan tot dusver werd aangenomen.

Zal ook het goud van privé-personen aangeslagen worden? De Duitse regelgever BAFIN bevestigde op de website Goldreporter.de dat het aan de banken inderdaad informatie gevraagd over klanten die in goud geïnvesteerd hebben. Zo kan een eerste stap zijn gezet naar de confiscatie van dat goud.

De vraag is natuurlijk wat onder die vermogensbelasting zou kunnen vallen en wat niet. Het antwoord op die vraag moeten we u schuldig blijven, maar er zijn wel signalen die er op kunnen wijzen dat veel meer aangeslagen zal worden dan tot dusver werd aangenomen. Zal ook het goud van privé-personen aangeslagen worden? De Duitse regelgever BAFIN bevestigde op de website Goldreporter.de dat het aan de banken inderdaad informatie gevraagd over klanten die in goud geïnvesteerd hebben. Zo kan een eerste stap zijn gezet naar de confiscatie van dat goud.