L'Oréal heeft zelf ook een bijzondere aandeelhoudersgroep. De familie Bettencourt heeft een belang van 30,5% en het Zwitserse Nestlé een belang van 29,3%.

Deze situatie stamt uit 2004 in een complexe aandelenruil tussen de familie Bettencourt en Nestlé.

In de 10 jarige overeenkomst heeft Nestlé beloofd dat zij de aandelen aan L'Oréal zouden aanbieden als de Zwitsers willen verkopen. Vanaf 2014 hoeft dit niet.

De kans is dan dat het Franse bedrijf met een andere aandeelhouder wordt opgescheept en liever koopt men de aandelen dan in.

Sanofi daalde op de mogelijkheid van een grote verkoper. Nestlé steeg door de mogelijke boekwinst. De koers van L'Oreal steeg ook. Immers door een aandeleninkoop vermindert het aantal aandelen en zodoende stijgt de winst per aandeel. Alleen daarom al is L'Oreal aantrekkelijk.

L'Oréal heeft zelf ook een bijzondere aandeelhoudersgroep. De familie Bettencourt heeft een belang van 30,5% en het Zwitserse Nestlé een belang van 29,3%. Deze situatie stamt uit 2004 in een complexe aandelenruil tussen de familie Bettencourt en Nestlé. In de 10 jarige overeenkomst heeft Nestlé beloofd dat zij de aandelen aan L'Oréal zouden aanbieden als de Zwitsers willen verkopen. Vanaf 2014 hoeft dit niet. De kans is dan dat het Franse bedrijf met een andere aandeelhouder wordt opgescheept en liever koopt men de aandelen dan in. Sanofi daalde op de mogelijkheid van een grote verkoper. Nestlé steeg door de mogelijke boekwinst. De koers van L'Oreal steeg ook. Immers door een aandeleninkoop vermindert het aantal aandelen en zodoende stijgt de winst per aandeel. Alleen daarom al is L'Oreal aantrekkelijk.