Maar tegenwoordig neemt het vermoeden toe dat de cijfers die de Amerikaanse bedrijven bekendmaken op hun beurt gemanipuleerd zijn. Sommige analisten spreken in dat verband van "accounting magic", magie waarmee de boeken in evenwicht gebracht worden.

De omzetten van de beursgenoteerde bedrijven zijn sinds 2009 slechts met 31% gestegen, terwijl de winsten van de bedrijven over dezelfde periode met 231% zijn gestegen. Zal het kaartenhuisje van de Amerikaanse bedrijfsresultaten vroeg of laat instorten? De kans is groot dat dit inderdaad te gebeuren staat.

Maar tegenwoordig neemt het vermoeden toe dat de cijfers die de Amerikaanse bedrijven bekendmaken op hun beurt gemanipuleerd zijn. Sommige analisten spreken in dat verband van "accounting magic", magie waarmee de boeken in evenwicht gebracht worden. De omzetten van de beursgenoteerde bedrijven zijn sinds 2009 slechts met 31% gestegen, terwijl de winsten van de bedrijven over dezelfde periode met 231% zijn gestegen. Zal het kaartenhuisje van de Amerikaanse bedrijfsresultaten vroeg of laat instorten? De kans is groot dat dit inderdaad te gebeuren staat.