Op kwartaalbasis was er sprake van een krimp met 6,80% en daarmee werd de zwakste prestatie geleverd sinds de grote aardbeving annex tsunami in het eerste kwartaal van 2011. De krimp van het BBP werd vooral veroorzaakt door zwakke consumentenbestedingen.

Die waren op hun beurt dan weer veroorzaakt door een verhoging van de BTW-tarieven vanaf 1 april. Zal de Japanse economie zich kunnen herpakken. Volgens Juvyns kan er alleen een positief antwoord op deze vraag gegeven worden wanneer de consumentenbestedingen opnieuw aantrekken.

Op kwartaalbasis was er sprake van een krimp met 6,80% en daarmee werd de zwakste prestatie geleverd sinds de grote aardbeving annex tsunami in het eerste kwartaal van 2011. De krimp van het BBP werd vooral veroorzaakt door zwakke consumentenbestedingen. Die waren op hun beurt dan weer veroorzaakt door een verhoging van de BTW-tarieven vanaf 1 april. Zal de Japanse economie zich kunnen herpakken. Volgens Juvyns kan er alleen een positief antwoord op deze vraag gegeven worden wanneer de consumentenbestedingen opnieuw aantrekken.