De vraag zal tijdens de tweede helft van het jaar zo groot zijn dat het importniveau van 825 ton opgetekend in 2013 alsnog verbeterd zal worden. Het tweede semester is in India traditioneel zowel het seizoen van de feesten als van de trouwfeesten, waarbij veel goud als cadeau wordt weggeschonken.

T.S. Kalyanaraman, topman van Kalyan Jewellers Ltd., merkt op dat vooral kleinere handelaren het steeds moeilijker hebben om aan goud te raken. Bovendien loopt de regering veel inkomsten mis doordat er nu op grote schaal goud naar India gesmokkeld wordt.

De vraag zal tijdens de tweede helft van het jaar zo groot zijn dat het importniveau van 825 ton opgetekend in 2013 alsnog verbeterd zal worden. Het tweede semester is in India traditioneel zowel het seizoen van de feesten als van de trouwfeesten, waarbij veel goud als cadeau wordt weggeschonken. T.S. Kalyanaraman, topman van Kalyan Jewellers Ltd., merkt op dat vooral kleinere handelaren het steeds moeilijker hebben om aan goud te raken. Bovendien loopt de regering veel inkomsten mis doordat er nu op grote schaal goud naar India gesmokkeld wordt.