Anderzijds was de afhankelijkheid van de export de achillespees van China, dat bovendien met het probleem van overinvesteringen werd geconfronteerd. Een punt van overeenkomst is echter dat beide landen de kans hebben gemist om orde op zaken te stellen.

India heeft al een zware rekening betaald, in de vorm van een ontwaarding van de koers van de rupee met ongeveer 20%. Zal India China mee de afgrond insleuren? Volgens sommige analisten wel. Beide landen zouden grote structurele hervormingen moeten doorvoeren, maar blijven weigerachtig om dat te doen. De India-koorts kan zich dus ook naar China uitbreiden.

Anderzijds was de afhankelijkheid van de export de achillespees van China, dat bovendien met het probleem van overinvesteringen werd geconfronteerd. Een punt van overeenkomst is echter dat beide landen de kans hebben gemist om orde op zaken te stellen. India heeft al een zware rekening betaald, in de vorm van een ontwaarding van de koers van de rupee met ongeveer 20%. Zal India China mee de afgrond insleuren? Volgens sommige analisten wel. Beide landen zouden grote structurele hervormingen moeten doorvoeren, maar blijven weigerachtig om dat te doen. De India-koorts kan zich dus ook naar China uitbreiden.