Sommige brokers gebruiken nu al een vijftal jaren high-speed computers om front-run orders te plaatsen. Deze computers reageren razendsnel, zo snel dat ze de gewone beleggers telkens in snelheid kloppen wanneer het op aankomt om orders uitgevoerd te krijgen.

1987 is natuurlijk al lang geleden, maar ook toen werd de crash veroorzaakt door het gebruik van computers. Deze gaven namelijk automatische verkooporders wanneer een bepaald niveau werd doorbroken. Zo kwam een verkoopgolf op gang die uiteindelijk niet meer te stuiten bleek.

Sommige brokers gebruiken nu al een vijftal jaren high-speed computers om front-run orders te plaatsen. Deze computers reageren razendsnel, zo snel dat ze de gewone beleggers telkens in snelheid kloppen wanneer het op aankomt om orders uitgevoerd te krijgen. 1987 is natuurlijk al lang geleden, maar ook toen werd de crash veroorzaakt door het gebruik van computers. Deze gaven namelijk automatische verkooporders wanneer een bepaald niveau werd doorbroken. Zo kwam een verkoopgolf op gang die uiteindelijk niet meer te stuiten bleek.