Afgelopen met de kopzorgen over het behalen van een rijbewijs, de robot achter het stuur kan beter en veiliger met de wagen rijden dan dat de mens dat kan.

Ook in andere delen van ons leven duikt de robot steeds vaker op. Dat is bijvoorbeeld het geval in ziekenhuizen, waar diagnoses door machines in plaats van door mensen worden gedaan. Ook de aandelenhandel wordt steeds vake aan robotten toevertrouwd.

Maar elke medaille heeft een keerzijde. Steeds meer jobs zullen door robots worden ingevuld, waardoor de productiveit zal toenemen maar het aantal jobs zal dalen. Een kleinere vraag gekoppeld aan een groter aanbod kan op termijn de lonen alleen maar doen dalen.

Afgelopen met de kopzorgen over het behalen van een rijbewijs, de robot achter het stuur kan beter en veiliger met de wagen rijden dan dat de mens dat kan. Ook in andere delen van ons leven duikt de robot steeds vaker op. Dat is bijvoorbeeld het geval in ziekenhuizen, waar diagnoses door machines in plaats van door mensen worden gedaan. Ook de aandelenhandel wordt steeds vake aan robotten toevertrouwd. Maar elke medaille heeft een keerzijde. Steeds meer jobs zullen door robots worden ingevuld, waardoor de productiveit zal toenemen maar het aantal jobs zal dalen. Een kleinere vraag gekoppeld aan een groter aanbod kan op termijn de lonen alleen maar doen dalen.