Zowel de FED als de Bank of England en de Europese Centrale Bank blijven aan snel tempo geld drukken, precies alsof het geld geen waarde meer heeft. Sommige doemdenkers stellen al dat het geld dat nu wordt gecreëerd de waarde van Monopoly geld zal krijgen.

Wanneer moeten we ons zorgen beginnen te maken?

De Bank of England bezit momenteel 30% van alle Britse staatsobligaties in het kader van haar quantitative easing (QE) programma. Er is zelfs nog sprake om dit percentage verder op te trekken. Wanneer moeten we ons zorgen beginnen te maken?

Sommige analisten spreken van 40 of 50%, maar anderen zijn van mening dat zelfs in geval van 100% er nog geen vuiltje aan de lucht is.

In ieder geval zal de situatie nijpender worden naarmate de periode van geldcreatie langer en langer zal blijven duren. Op een bepaald moment kan er zodoende inderdaad gevaar op hyperinflatie ontstaan.

Zowel de FED als de Bank of England en de Europese Centrale Bank blijven aan snel tempo geld drukken, precies alsof het geld geen waarde meer heeft. Sommige doemdenkers stellen al dat het geld dat nu wordt gecreëerd de waarde van Monopoly geld zal krijgen. Wanneer moeten we ons zorgen beginnen te maken? De Bank of England bezit momenteel 30% van alle Britse staatsobligaties in het kader van haar quantitative easing (QE) programma. Er is zelfs nog sprake om dit percentage verder op te trekken. Wanneer moeten we ons zorgen beginnen te maken? Sommige analisten spreken van 40 of 50%, maar anderen zijn van mening dat zelfs in geval van 100% er nog geen vuiltje aan de lucht is. In ieder geval zal de situatie nijpender worden naarmate de periode van geldcreatie langer en langer zal blijven duren. Op een bepaald moment kan er zodoende inderdaad gevaar op hyperinflatie ontstaan.