Volgens de Amerikaans-Hongaarse miljardair George Soros kan een uit de hand gelopen conflict met Rusland de economische problemen nog verder uitdiepen. Europa loopt het risico op een Japans scenario, een periode van 25 jaar waarin de economische groei zal stagneren.

De eurozone is op los zand gebouwd en zal in zijn huidige vorm niet blijven bestaan. Zal geld van de spaarders gebruikt worden om problemen uit de weg te ruimen? Soros praat er niet over, maar het gevaar lijkt reëel dat dit scenario inderdaad bewaarheid dreigt te worden.

Volgens de Amerikaans-Hongaarse miljardair George Soros kan een uit de hand gelopen conflict met Rusland de economische problemen nog verder uitdiepen. Europa loopt het risico op een Japans scenario, een periode van 25 jaar waarin de economische groei zal stagneren. De eurozone is op los zand gebouwd en zal in zijn huidige vorm niet blijven bestaan. Zal geld van de spaarders gebruikt worden om problemen uit de weg te ruimen? Soros praat er niet over, maar het gevaar lijkt reëel dat dit scenario inderdaad bewaarheid dreigt te worden.