Frankrijk wordt, tot grote bezorgdheid van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank, geconfronteerd met een zwak presterende economie terwijl de overheid er alles aan doet om de rente laag te houden. Maar een lange rentestand is alleen mogelijk wanneer de econmie niet groeit.

Het land zit dus gedwongen in een patstelling waaraan zeer moeilijk te ontkomen valt. Zal Frankrijk gedwongen worden om schuldenherschikking door te voeren?

Op korte termijn is hier weinig gevaar voor, want het zou betekenen dat de ECB beslist om Frankrijk te laten gaan. Dat zal niet gebeuren tenzij de gebeurtenissen in Duitsland, zoals bijvoorbeeld hoge inflatie in Duitsland, de ECB daartoe dwingen.

Frankrijk wordt, tot grote bezorgdheid van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank, geconfronteerd met een zwak presterende economie terwijl de overheid er alles aan doet om de rente laag te houden. Maar een lange rentestand is alleen mogelijk wanneer de econmie niet groeit. Het land zit dus gedwongen in een patstelling waaraan zeer moeilijk te ontkomen valt. Zal Frankrijk gedwongen worden om schuldenherschikking door te voeren? Op korte termijn is hier weinig gevaar voor, want het zou betekenen dat de ECB beslist om Frankrijk te laten gaan. Dat zal niet gebeuren tenzij de gebeurtenissen in Duitsland, zoals bijvoorbeeld hoge inflatie in Duitsland, de ECB daartoe dwingen.