Maar daar stopt het niet mee. De Franse bedrijven stellen zich steeds openlijker vragen bij het gewicht dat aan de dollar wordt gehecht. Zal Frankijk de petrodollar nog verder tolereren? De Franse oliereus Total ziet in ieder geen geval geen reden om zich te hechten aan die petrodollar.

Volgens minister van Financiën Michel Sapin is het tijd om de euro op grotere schaal te ontplooien. Het is volgens de Fransen allesbehalve logisch dat bijvoorbeeld vliegtuigen en andere kapitaalgoederen in dollars moeten worden betaald, dat moet ook in euro's kunnen.

Maar daar stopt het niet mee. De Franse bedrijven stellen zich steeds openlijker vragen bij het gewicht dat aan de dollar wordt gehecht. Zal Frankijk de petrodollar nog verder tolereren? De Franse oliereus Total ziet in ieder geen geval geen reden om zich te hechten aan die petrodollar. Volgens minister van Financiën Michel Sapin is het tijd om de euro op grotere schaal te ontplooien. Het is volgens de Fransen allesbehalve logisch dat bijvoorbeeld vliegtuigen en andere kapitaalgoederen in dollars moeten worden betaald, dat moet ook in euro's kunnen.