In een volgende fase zou de rente worden opgetrokken, maar Nouriel Roubini, NYU professor en topman van Roubini Global Economics, durft de vergelijking met de periode 2004-2006 niet te maken. Toen verhoogde de FED haar basisrente geleidelijk aan met een kwart procent.

Dat experiment is toen slecht afgelopen, dus zal de FED volgens Roubini een beslissing over de rente zo lang mogelijk uitstellen. De professor ziet de "the mother of all asset bubbles" ontstaan en wanneer die ontploft zal er op een hardhandige manier een punt worden gezet achter de huidige periode van monetaire excessen.

In een volgende fase zou de rente worden opgetrokken, maar Nouriel Roubini, NYU professor en topman van Roubini Global Economics, durft de vergelijking met de periode 2004-2006 niet te maken. Toen verhoogde de FED haar basisrente geleidelijk aan met een kwart procent. Dat experiment is toen slecht afgelopen, dus zal de FED volgens Roubini een beslissing over de rente zo lang mogelijk uitstellen. De professor ziet de "the mother of all asset bubbles" ontstaan en wanneer die ontploft zal er op een hardhandige manier een punt worden gezet achter de huidige periode van monetaire excessen.