Die hysterie stierf weliswaar een stille dood, maar de paniek kan terugkeren wanneer de rente onverwacht zou gaan stijgen. In mei en juni 2013 veroorzaakte een stijging in de Bank of America Merrill Lynch U.S. Corporate and High Yield Index een grote verkoopgolf in obligaties.

Uiteindelijk ging er een totaal bedrag van 250 miljard dollar aan marktwaarde verloren. Zal de FED de obligatiemarkt aan banden moeten leggen wanneer de rente aantrekt? BlackRock dringt inderdaad op beperkende maatregelen aan, onder meer op een uitstapheffing uit obligatiefondsen. Op die manier zou een bloedbad op de obligatiemarkten voorkomen kunnen worden.

Die hysterie stierf weliswaar een stille dood, maar de paniek kan terugkeren wanneer de rente onverwacht zou gaan stijgen. In mei en juni 2013 veroorzaakte een stijging in de Bank of America Merrill Lynch U.S. Corporate and High Yield Index een grote verkoopgolf in obligaties. Uiteindelijk ging er een totaal bedrag van 250 miljard dollar aan marktwaarde verloren. Zal de FED de obligatiemarkt aan banden moeten leggen wanneer de rente aantrekt? BlackRock dringt inderdaad op beperkende maatregelen aan, onder meer op een uitstapheffing uit obligatiefondsen. Op die manier zou een bloedbad op de obligatiemarkten voorkomen kunnen worden.