Michael H. Anderson van Citigroup waarschuwt dat de FED een grote obligatiecrisis dreigt te veroorzaken, een feit waar niemand zich momenteel van bewust is. Anticiperend is de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie al opgelopen tot boven 2%.

Het probleem dreigt echter te ontstaan op de obligatiemarkten. In de afgelopen jaren zijn honderden miljarden dollars richting obligatiefondsen gevloeid en dat geld kan even snel weer aan die fondsen worden onttrokken. Maar bedrijfsobligaties zal hetzelfde lot beschoren zijn en we weten allemaal dat de markten in deze obligaties weinig liquide zijn. Het is dus bang afwachten tot de volgende stap die de FED gaat zetten.

Michael H. Anderson van Citigroup waarschuwt dat de FED een grote obligatiecrisis dreigt te veroorzaken, een feit waar niemand zich momenteel van bewust is. Anticiperend is de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie al opgelopen tot boven 2%. Het probleem dreigt echter te ontstaan op de obligatiemarkten. In de afgelopen jaren zijn honderden miljarden dollars richting obligatiefondsen gevloeid en dat geld kan even snel weer aan die fondsen worden onttrokken. Maar bedrijfsobligaties zal hetzelfde lot beschoren zijn en we weten allemaal dat de markten in deze obligaties weinig liquide zijn. Het is dus bang afwachten tot de volgende stap die de FED gaat zetten.