David Bloom, HSBC's global head of foreign exchange strategy, stelt vast dat de beleggers zich zodoende hoofdzakelijk focussen op de Amerikaanse basisrente en wat er zal gebeuren wanneer de FED beslist om die basisrente uiteindelijk te verhogen, een beslissing die niet zo heel lang meer kan uitgesteld worden.

Zal FED de lange rente onder controle kunnen houden?, is de vraag die iedereen zich stelt. Op basis van de recent gepubliceerde werkloosheidscijfers ziet Bloom echter geen reden om zich zorgen te maken. Een rentestijging is op basis van die cijfers nog niet aan de orde van de dag.

David Bloom, HSBC's global head of foreign exchange strategy, stelt vast dat de beleggers zich zodoende hoofdzakelijk focussen op de Amerikaanse basisrente en wat er zal gebeuren wanneer de FED beslist om die basisrente uiteindelijk te verhogen, een beslissing die niet zo heel lang meer kan uitgesteld worden. Zal FED de lange rente onder controle kunnen houden?, is de vraag die iedereen zich stelt. Op basis van de recent gepubliceerde werkloosheidscijfers ziet Bloom echter geen reden om zich zorgen te maken. Een rentestijging is op basis van die cijfers nog niet aan de orde van de dag.