Volgens Soros zijn de Duitsers zich maar al te goed bewust van dit gevaar, hoewel ze er tot dusver nog niets tegen hebben ondernomen.

Bundesbank president Jens Weidmann heeft Japan echter al gewaarschuwd, maar zijn waarschuwing had ook betrekking op andere landen die een agressieve monetaire politiek voeren.

Weidmann viseert onder andere ook Hongarije, waar de regering een steeds grotere greep op de monetaire politiek krijgt.

Op die manier krijgen we een politisering van de valutamarkten en dat kan in geen enkel geval toegelaten worden. Volgens Soros lijkt het er op dat de Europese Centrale Bank momenteel als enige het spel eerlijk speelt op de valutamarkten, bijna alle landen pogen de koers van hun nationale valuta te beïnvloeden.

Volgens Soros zijn de Duitsers zich maar al te goed bewust van dit gevaar, hoewel ze er tot dusver nog niets tegen hebben ondernomen. Bundesbank president Jens Weidmann heeft Japan echter al gewaarschuwd, maar zijn waarschuwing had ook betrekking op andere landen die een agressieve monetaire politiek voeren. Weidmann viseert onder andere ook Hongarije, waar de regering een steeds grotere greep op de monetaire politiek krijgt. Op die manier krijgen we een politisering van de valutamarkten en dat kan in geen enkel geval toegelaten worden. Volgens Soros lijkt het er op dat de Europese Centrale Bank momenteel als enige het spel eerlijk speelt op de valutamarkten, bijna alle landen pogen de koers van hun nationale valuta te beïnvloeden.