Met alle laatste ontwikkelingen in Griekenland, Spanje en de Europese begroting kan de toelichting van Draghi aanstaande donderdag interessante informatie opleveren.

De analisten van Theodoor Gilissen Bankiers verwachten dat de ECB een renteverlaging nog uitstelt. Het belangrijkste op dit moment is het ondersteunen van de liquiditeit en steun aan de zwakke landen, waarvoor het aankoopprogramma is klaargezet.

Mogelijk worden er deze week door de Europese Unie
besluiten genomen ten aanzien van Cyprus en bankentoezicht.
Economie in VS verbetert

In de VS verbetert de economie, maar zullen volgens Theodoor Gilissen Bankiers lastenverzwaringen de economie afremmen. De onderhandelingen verlopen ondanks eerdere optimistische geluiden moeizaam en zorgen voor terughoudendheid bij bedrijf en consument.

De werkgelegenheid (vrijdag) zal naar verwachting met 90.000 banen of minder zijn toegenomen. Dit is veel lager dan in de voorgaande maanden, voor slechts een deel komt dat door de orkaan Sandy.

Sinds het dieptepunt in februari 2010 zijn er 4,5 miljoen banen bijgekomen, maar de totale werkgelegenheid ligt nog altijd ruim 4 miljoen onder het niveau van 2007.

De arbeidsproductiviteit (woensdag) zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers verbeteren en de arbeidskosten per eenheid product verminderen, waardoor de concurrentiepositie van Amerikaanse ondernemingen verder verbetert.

Dat betekent wel dat het besteedbaar inkomen van de Amerikaanse consument tegen blijft vallen. De koopkracht is over de afgelopen 10 jaar met 8% afgenomen.

Met alle laatste ontwikkelingen in Griekenland, Spanje en de Europese begroting kan de toelichting van Draghi aanstaande donderdag interessante informatie opleveren. De analisten van Theodoor Gilissen Bankiers verwachten dat de ECB een renteverlaging nog uitstelt. Het belangrijkste op dit moment is het ondersteunen van de liquiditeit en steun aan de zwakke landen, waarvoor het aankoopprogramma is klaargezet.Mogelijk worden er deze week door de Europese Unie besluiten genomen ten aanzien van Cyprus en bankentoezicht. Economie in VS verbetert In de VS verbetert de economie, maar zullen volgens Theodoor Gilissen Bankiers lastenverzwaringen de economie afremmen. De onderhandelingen verlopen ondanks eerdere optimistische geluiden moeizaam en zorgen voor terughoudendheid bij bedrijf en consument. De werkgelegenheid (vrijdag) zal naar verwachting met 90.000 banen of minder zijn toegenomen. Dit is veel lager dan in de voorgaande maanden, voor slechts een deel komt dat door de orkaan Sandy. Sinds het dieptepunt in februari 2010 zijn er 4,5 miljoen banen bijgekomen, maar de totale werkgelegenheid ligt nog altijd ruim 4 miljoen onder het niveau van 2007. De arbeidsproductiviteit (woensdag) zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers verbeteren en de arbeidskosten per eenheid product verminderen, waardoor de concurrentiepositie van Amerikaanse ondernemingen verder verbetert. Dat betekent wel dat het besteedbaar inkomen van de Amerikaanse consument tegen blijft vallen. De koopkracht is over de afgelopen 10 jaar met 8% afgenomen.