Holger Schmieding, chief economist bij Berenberg Bank, is van mening dat de ECB de deur iets verder op een kier heeft gezet voor een volgende rentedaling, maar ook niet meer dan dat. De centrale bank deed veel minder dan waar de financiële markten op hadden gerekend.

Ook Lagarde ziet ruimte voor een renteverlaging

Volgens Schmieding zal de ECB tot handelen overgaan wanneer de Europese schuldencrisis opnieuw verder uit de hand loopt. Dat zou eventueel kunnen gebeuren na de Griekse verkiezingen van 17 juni, wanneer de uitslag van die verkiezingen een exit uit de eurozone zou kunnen bespoedigen.

Directeur van het Internationaal Monetair Fonds Christine Lagarde verklaarde in een interview met het Zweedse dagblad Svenska Dagbladet dat de ECB wel degelijk ruimte heeft om de rente verder te verlagen. De kansen op een renteverlaging lijken dus gaaf te blijven.

Holger Schmieding, chief economist bij Berenberg Bank, is van mening dat de ECB de deur iets verder op een kier heeft gezet voor een volgende rentedaling, maar ook niet meer dan dat. De centrale bank deed veel minder dan waar de financiële markten op hadden gerekend. Ook Lagarde ziet ruimte voor een renteverlaging Volgens Schmieding zal de ECB tot handelen overgaan wanneer de Europese schuldencrisis opnieuw verder uit de hand loopt. Dat zou eventueel kunnen gebeuren na de Griekse verkiezingen van 17 juni, wanneer de uitslag van die verkiezingen een exit uit de eurozone zou kunnen bespoedigen. Directeur van het Internationaal Monetair Fonds Christine Lagarde verklaarde in een interview met het Zweedse dagblad Svenska Dagbladet dat de ECB wel degelijk ruimte heeft om de rente verder te verlagen. De kansen op een renteverlaging lijken dus gaaf te blijven.