Zal de euro uiteindelijk neergehamerd worden?, zo vraagt Lien zich af. Er is namelijk fundamenteel iets veranderd op de markt en dat heeft blijkbaar niemand in de gaten. Ze verwijst daarbij naar de verklaringen van de Europese Centrale Bank onlangs na afloop van haar vorige meeting.

De ECB gaf aan dat de rente langer dan 12 maanden lager kan blijven, iets wat nadien nog eens door ECB-raadslid Joerg Asmussen werd herhaald. Daarmee wordt het verschil met de Amerikaanse tegenhanger FED wel heel erg groot, want die heeft haar bias op een verhoging van de rente gezet.

Zal de euro uiteindelijk neergehamerd worden?, zo vraagt Lien zich af. Er is namelijk fundamenteel iets veranderd op de markt en dat heeft blijkbaar niemand in de gaten. Ze verwijst daarbij naar de verklaringen van de Europese Centrale Bank onlangs na afloop van haar vorige meeting. De ECB gaf aan dat de rente langer dan 12 maanden lager kan blijven, iets wat nadien nog eens door ECB-raadslid Joerg Asmussen werd herhaald. Daarmee wordt het verschil met de Amerikaanse tegenhanger FED wel heel erg groot, want die heeft haar bias op een verhoging van de rente gezet.