Edelmetalen, en dan op de eerste plaats goud, zijn een soort verzekeringsinstrument. Je houdt het achter de hand in de hoop het nooit nodig te hebben, maar ooit zou het moment kunnen aanbreken dat goud in een beleggingsportefeuille meer dan welkom zou zijn.

Zal een troy ounce goud ooit tienduizenden dollars kosten? Sommige hyperinflationisten sluiten een dergelijk scenario niet uit, meer bepaald als het financieel systeem ineenstort. In dat geval zal de goudprijs naar de maan vliegen, waarbij diegenen die goud in portefeuille hebben genomen blij zullen zijn zo vooruitdenkend te zijn geweest.

Edelmetalen, en dan op de eerste plaats goud, zijn een soort verzekeringsinstrument. Je houdt het achter de hand in de hoop het nooit nodig te hebben, maar ooit zou het moment kunnen aanbreken dat goud in een beleggingsportefeuille meer dan welkom zou zijn. Zal een troy ounce goud ooit tienduizenden dollars kosten? Sommige hyperinflationisten sluiten een dergelijk scenario niet uit, meer bepaald als het financieel systeem ineenstort. In dat geval zal de goudprijs naar de maan vliegen, waarbij diegenen die goud in portefeuille hebben genomen blij zullen zijn zo vooruitdenkend te zijn geweest.