Philippe Gijsels, chef strategie van BNP Paribas Private Banking, stelt dat in de komende week met belangstelling zal uitgekeken worden naar de sentimentsindex van de Europese Commisie en natuurlijk ook en vooral naar de flash inflatie cijfers voor de maand juli.

Wanneer de inflatie onder druk blijft staan, en dat is volgens Gijsels zeker een mogelijkheid, kan dit leiden tot een nieuwe neerwaartse herziening van de inflatieverwachtingen door de Europese Centrale Bank. Die herziening zou in september kunnen gebeuren.

Philippe Gijsels, chef strategie van BNP Paribas Private Banking, stelt dat in de komende week met belangstelling zal uitgekeken worden naar de sentimentsindex van de Europese Commisie en natuurlijk ook en vooral naar de flash inflatie cijfers voor de maand juli. Wanneer de inflatie onder druk blijft staan, en dat is volgens Gijsels zeker een mogelijkheid, kan dit leiden tot een nieuwe neerwaartse herziening van de inflatieverwachtingen door de Europese Centrale Bank. Die herziening zou in september kunnen gebeuren.