Bedoeling was uiteraard om de economie meer zuurstof te geven. Een belangrijk onderdeel van die strategie was het opwaarderen van beurskoersen en vastgoedprijzen, waardoor de Amerikanen een groter gevoel van welvaart kregen en dus bereid waren om meer te investeren.

Volgens heel wat analisten zal de huidige situatie slecht aflopen, een grote beurscrash zal maar moeilijk te vermijden zijn. Zal de Dow Jones terugvallen richting 5000 punten? Sommige analisten geloven inderdaad in een scenario dat dergelijke dramatische vormen zal aannemen.

Bedoeling was uiteraard om de economie meer zuurstof te geven. Een belangrijk onderdeel van die strategie was het opwaarderen van beurskoersen en vastgoedprijzen, waardoor de Amerikanen een groter gevoel van welvaart kregen en dus bereid waren om meer te investeren. Volgens heel wat analisten zal de huidige situatie slecht aflopen, een grote beurscrash zal maar moeilijk te vermijden zijn. Zal de Dow Jones terugvallen richting 5000 punten? Sommige analisten geloven inderdaad in een scenario dat dergelijke dramatische vormen zal aannemen.