Volgens Chan zou het in totaal gaan om een bedrag van 100 miljard Hong Kong dollar of 12,90 miljard Amerikaanse dollar. Het is zeer ongewoon dat een officieel woordvoerder in Hong Kong een dergelijke mededeling doet, zodat de ernst van de situatie niet onderschat mag worden.

Op 17 en 18 september vergadert het Open Markets Committee van de Amerikaanse centrale bank en mogelijk zullen we na afloop van die dag meer duidelijkheid krijgen over de monetaire politiek die de FED van plan is om in de komende maanden te volgen.

Volgens Chan zou het in totaal gaan om een bedrag van 100 miljard Hong Kong dollar of 12,90 miljard Amerikaanse dollar. Het is zeer ongewoon dat een officieel woordvoerder in Hong Kong een dergelijke mededeling doet, zodat de ernst van de situatie niet onderschat mag worden. Op 17 en 18 september vergadert het Open Markets Committee van de Amerikaanse centrale bank en mogelijk zullen we na afloop van die dag meer duidelijkheid krijgen over de monetaire politiek die de FED van plan is om in de komende maanden te volgen.