India overweegt op zijn beurt drastische maatregelen om de rupee uit de puree te halen. Zal de situatie op de emerging markets volledig uit de hand lopen? Het antwoord op die vraag is voorlopig niet gekend, maar dat de situatie zorgwekkend is staat als een paal boven water.

El-Erian vreest dat nog meer problemen op de groeimarkten uiteindelijk ook de Amerikaanse economie in vrije val kan brengen. Daarom is het extreem belangrijk dat de Amerikaanse centrale bank zeer voorzichtig omspringt met haar tapering-politiek. De FED moet goed beseffen dat haar monetaire politiek verregaande consequenties kan hebben.

India overweegt op zijn beurt drastische maatregelen om de rupee uit de puree te halen. Zal de situatie op de emerging markets volledig uit de hand lopen? Het antwoord op die vraag is voorlopig niet gekend, maar dat de situatie zorgwekkend is staat als een paal boven water. El-Erian vreest dat nog meer problemen op de groeimarkten uiteindelijk ook de Amerikaanse economie in vrije val kan brengen. Daarom is het extreem belangrijk dat de Amerikaanse centrale bank zeer voorzichtig omspringt met haar tapering-politiek. De FED moet goed beseffen dat haar monetaire politiek verregaande consequenties kan hebben.