Het scenario is dan namelijk dat het niet zo lang meer zal duren alvorens de Amerikaanse centrale bank haar basisrente zal verhogen. Maar de vraag is of de FED ditmaal inderdaad zal wagen om de rente te verhogen, want het economisch herstel mist vooralsnog overtuigingskracht.

Sommige economen geloven dat het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie nog verder kan dalen, tot 1,50% of zelfs nog lager. De FED kan op een bepaald moment beslissen om haar basisrente niet te verhogen, met als gevolg dat de druk op de lange rente weer kan toenemen.

Het scenario is dan namelijk dat het niet zo lang meer zal duren alvorens de Amerikaanse centrale bank haar basisrente zal verhogen. Maar de vraag is of de FED ditmaal inderdaad zal wagen om de rente te verhogen, want het economisch herstel mist vooralsnog overtuigingskracht. Sommige economen geloven dat het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie nog verder kan dalen, tot 1,50% of zelfs nog lager. De FED kan op een bepaald moment beslissen om haar basisrente niet te verhogen, met als gevolg dat de druk op de lange rente weer kan toenemen.