De Hongaarse forint werd tijdens de voorbije weken al aangeslagen wild. De koers van de munt ging weliswaar niet helemaal onderuit, maar veel scheelde het toch niet. Dit jaar is de koers van de forint al met ongeveer 5% gedaald ten opzichte van de munten van de belangrijkste handelspartners.

Nicholas Spiro van Spiro Sovereign Strategy is van mening dat de forint veel kwetsbaarder is dan andere valuta's uit groeilanden, omdat de centrale bank voorstander is van een zwakke munt. Spiro sluit dan ook niet uit dat een volgende crisis op de groeilanden zich rond de forint zal focussen.

De Hongaarse forint werd tijdens de voorbije weken al aangeslagen wild. De koers van de munt ging weliswaar niet helemaal onderuit, maar veel scheelde het toch niet. Dit jaar is de koers van de forint al met ongeveer 5% gedaald ten opzichte van de munten van de belangrijkste handelspartners. Nicholas Spiro van Spiro Sovereign Strategy is van mening dat de forint veel kwetsbaarder is dan andere valuta's uit groeilanden, omdat de centrale bank voorstander is van een zwakke munt. Spiro sluit dan ook niet uit dat een volgende crisis op de groeilanden zich rond de forint zal focussen.