Zal de Amerikaanse centrale bank deze week de 'taper bom' ontmantelen?, zo vraagt Philippe Gijsels van BNP Paribas zich af. Alle ogen zullen deze week gericht zijn op de FOMC-meeting die morgen begint en waarvan we de slotverklaring donderdagavond mogen verwachten.

Naar verwachting zal FED-voorzitter Ben Bernanke alle moeite van de wereld doen om de lont uit de taper bom te halen, wat wil zeggen dat hij het standpunt van de Amerikaanse centrale bank met betrekking tot het terugschroeven van QE zal bepalen zonder de markten te veel te doen schrikken.

Zal de Amerikaanse centrale bank deze week de 'taper bom' ontmantelen?, zo vraagt Philippe Gijsels van BNP Paribas zich af. Alle ogen zullen deze week gericht zijn op de FOMC-meeting die morgen begint en waarvan we de slotverklaring donderdagavond mogen verwachten. Naar verwachting zal FED-voorzitter Ben Bernanke alle moeite van de wereld doen om de lont uit de taper bom te halen, wat wil zeggen dat hij het standpunt van de Amerikaanse centrale bank met betrekking tot het terugschroeven van QE zal bepalen zonder de markten te veel te doen schrikken.