Aan het huidige tempo zal ergens in de loop van het najaar het taperen achter de rug zijn. Maar de vraag is of (toen nog) Ben Bernanke niet te laat heeft beslist om tot taperen over te gaan. Zal de FED nog op tijd komen om de koersval bij de dollar te voorkomen?, zo luidt de vraag die nu worden gesteld.

De markten ruiken namelijk inflatiegevaar en dat op een moment dat het nog veel te vroeg is om de rente te verhogen. De dollar is gisteren teruggevallen tot onder een belangrijk steunniveau en de koersval bij de 'greenback' zou in snel tempo kunnen gebeuren. Op de valutamarkten is de onrust de afgelopen dagen toegenomen.

Aan het huidige tempo zal ergens in de loop van het najaar het taperen achter de rug zijn. Maar de vraag is of (toen nog) Ben Bernanke niet te laat heeft beslist om tot taperen over te gaan. Zal de FED nog op tijd komen om de koersval bij de dollar te voorkomen?, zo luidt de vraag die nu worden gesteld. De markten ruiken namelijk inflatiegevaar en dat op een moment dat het nog veel te vroeg is om de rente te verhogen. De dollar is gisteren teruggevallen tot onder een belangrijk steunniveau en de koersval bij de 'greenback' zou in snel tempo kunnen gebeuren. Op de valutamarkten is de onrust de afgelopen dagen toegenomen.