Volgende week staat de meeting van de FED geprogrammeerd en de beleggers vragen zich af of de Amerikaanse centrale bank er in zal slagen om de financiële markten te kalmeren. Ben Bernanke zal dus zijn woorden mogen wikken en wegen, want de beleggers zullen aandacht luisteren naar wat Bernanke zal vertellen.

Alles draait er om of de FED-voorzitter ook maar de minste hint zal geven omtrent het terugschroeven van het programma ter inkoop van eigen aandelen. Momenteel koopt de Amerikaanse centrale bank elke maand voor 85 miljard dollar aan eigen obligaties in.

Volgende week staat de meeting van de FED geprogrammeerd en de beleggers vragen zich af of de Amerikaanse centrale bank er in zal slagen om de financiële markten te kalmeren. Ben Bernanke zal dus zijn woorden mogen wikken en wegen, want de beleggers zullen aandacht luisteren naar wat Bernanke zal vertellen. Alles draait er om of de FED-voorzitter ook maar de minste hint zal geven omtrent het terugschroeven van het programma ter inkoop van eigen aandelen. Momenteel koopt de Amerikaanse centrale bank elke maand voor 85 miljard dollar aan eigen obligaties in.